23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

22.04.2024 58

23-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-2024                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           












Okul Müdürü Sayın Haydar Şimşek'in Konuşması 

Sayın Belediye Başkanım, fedakâr öğretmen arkadaşlarım, aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim ve çok kıymetli Özbağlılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yılını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, en kalbi duygularımla hoş geldiniz diyorum.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır. Esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın, bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır 23 Nisan.

Hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenin göstergesidir.

Değerli misafirler;

Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en ahlaklı, en donanımlışekilde yetişmesi için  daha fazla çalışmamız gerektiğinin de  bilincindeyiz.

Biliyoruz ki, bugün egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ahlaklı, milli manevi değerlere sahip, bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen, girişken ve kendini geliştirebilen bir tarzda yetiştirme sorumluluğu üzerimizdedir. Değerli meslektaşlarımın bunu gerçekleştirebileceğinden eminim. Bu çalışmalar onlar için bir lütuf değil aksine biz öğretmeneler için üst düzey bir sorumluluktur. Hz. Ali; “çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin” veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur. Biz eğitim ordusu da bize emanet edilen çocuklarımızı bu hedef doğrultusunda geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler; Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; 

Sizin şahsınızda tüm çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ederken, bugün Gazze’de yaklaşık 15 bin çocuğu şehit eden terör devleti israli bir kez daha lanetliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.